Kärleksboden - Dom bästa vuxenleksakerna samlade på ett och samma ställe!
« Tillbaka till Bloggsidan

Sexleksaker tabu för män

2019-11-08
  • För honom
  • Onaniprodukter

Att kvinnliga sexleksaker har börjat vara väldigt öppet (de finns numera tillochmed på apoteket) tycker jag är helt underbart! Men varför det fortfarande 2019 tabu för män att prata om olika sexleksaker?

Jag lyssnade på ett program på NRJ här om dagen som belyste en väldigt viktig fråga - Tabun för manliga onaniprodukter.

Det har ju blivit mer och mer vanligt och skoj för kvinnor att gå ut i det offentliga och skriva om deras sexleksaker. Men kan skriva på sociala medier att man har beställt hem en ny dildo eller lufttrycksvibrator och bli erkänd som en "stark, oberoende kvinna med mål i livet - En karriärskvinna helt enkelt".
Men om en man skulle gå ut med detta och skriva "Idag beställde jag hem den nya fleshlighten" så skulle han troligen få stämpeln som snuskig och kännas lite konstig.

Varför är det så egentligen?

Ska vi alla inte kunna göra precis samma sak? Ska inte sexliv och onani vara något som alla öppet kan prata om - då vi alla håller på med någon form av det? Och hur kommer det sig att kvinnors sexuella tabu försvann helt plötsligt?

När jag googlade lite om detta efter att ha hört det på radion så hittade jag denna nyligen publicerade artikel på SVT: Sexleksaker fortfarande tabu för män: Inte accepterat för män att äga en lösvagina, så ser Vuxen.se "...absolut att det är en skillnad.".
På vuxen.se så är försäljningen av produkter riktade mot kvinnor cirka 50 procent, sexleksaker för par omkring 35 procent och 15 procent för män - Detta är ju en enorm skillnad.

Enligt Suzann Larsdotter, auktoriserad sexolog på RFSU så kan en anledning att sexleksaker för kvinnor säljer bättre än de till män vara att kvinnor har svårare att uppnå orgasm vid vanlig penetrationssex.

Nu förändrar vi världen tillsammans!

Jag hoppas verkligen att vi tillsammans kan ta bort denna myt om att manlig onani skulle vara smutsig och konstig. Alla förtjänar en egen stund med njutning oavsett kön och hur man uppnår den är upp till var och en och om man vill berätta för världen om att  man hittat den bästa sexdockan - låt hen då göra det! <3

XOXO