Kärleksboden - Dom bästa vuxenleksakerna samlade på ett och samma ställe!
« Tillbaka till Bloggsidan

Fördelar med onani

2019-08-11
  • För henne
  • Onani

Ibland kan onani vara en liten stund för sig själv, lite tid att ägna åt sig själv och sina innre lustar. En tid att uppmärksamma den underbara kropp du har och uppskatta den. Det finns oändligt många fördelar med onani och jag tänkte sammanställa några av de fördelar som finns för den kvinnliga självstimulansen

Det gör dig gladare

Visst låter det fantastiskt? Det är skönt och det gör dig glad? Faktum är att vid orgasm så utsöndrar kroppen endorfiner, oxytocin och dopamin som fungerar som en berusning som gör att du känner dig piggare, gladare och på topp!

Älska din kropp

Din kropp ska vara din allra bästa vän - det är en av de få saker som kommer att vara med dig hela ditt liv. Ändå så är det så många kvinnor som kämpar med dåligt självförtroende, men ett steg emot att älska din kropp är just genom att utforska den!

Sexlivet blir bättre

Genom att du lär känna din kropp och vad du gillar och inte så kan även ditt sexliv komma att bli bättre! Du kommer kunna berätta för din partner vad du gillar och inte, kom-ihåg tjejer, kommunikation är A-O! :)

Hjälper dig med sömnen

Det finns en anledning till att de flesta av oss känner oss sömniga (“pömsiga”) efter orgasmer.
En orgasm lindrar fysiska och känslomässiga spänningar i kroppen, så när du har fått en orgasm känner kroppen sig nöjd och avslappnad och på så sätt somnar man mycket lättare. Så om du lider av insomnia så är onani ett perfekt hjälpmedel för att hjälpa dig sova!
(Lider du av extrema sömnproblem så bör du givetvis rådgöra med läkare för hjälp!)

Kan hjälpa vid menssmärtor

Det finns de studier som visar att kvinnor som lever med menssmärtor kan få dessa lindrade av orgasm. Tydligen ska sammandragningarna i livmoderhalsen vid orgasm hjälpa till med att få ut blodet och på så vis lätta på smärtan. Från vad jag sett dock så finns det inte mycket studier i detta, men tycker ändå den är värd att nämna - för någonstans är det ju värt att testa själv för att se om det hjälper. Så se detta som ett litet “husmors tips”.

Dämpar stress

Eftersom endorfiner, oxytocin och dopamin utsöndras vid orgasm så känner vi oss glada och kroppen blir mer till ro - det vill säga kroppen tar bort fokus från det som oroar dig.
Det är klart att har man allvarliga problem med stress ska man givetvis söka medicinsk hjälp, men någonstans så kan man även här testa sig fram - en orgasm för mycket har ju aldrig någon klagat på :)

Din kropp blir sexuellt aktiv

Om du just nu inte har en partner så är det en mycket stark fördel att hålla saker och ting igång genom självstimulans - inte bara när det gäller att hålla vävnaderna elastiska, friska och öka blodflödet, utan även för att hålla hjärnan igång. Sex och upphetsning börjar i hjärnan, ju mer sex du har, desto mer sex vill du ha, för att du tänker på det mer.
Om du har någon som inte har varit sexuelltaktiv under en mycket lång tid, så tänker de inte ens på det.

Det finns inga nackdelar

Onani har absolut noll negativa effekter. Det finns Inget dåligt som kan hända genom att göra det - du kan inte få någon könssjukdom, du kan inte bli gravid, du kommer inte att bli sjuk.
Det är den bästa “må-bra”-känslan man kan uppnå - helt på egen hand ;)


XOXO
Sandra